Quan plantegem estratègies en comerç de proximitat acostumem a pensar en accions que afecten directament l’establiment, bé en accions als aparadors com de la comunicació comercial en el seu entorn.

Des de l’aparició del Bluetooth 4.0 es van poder connectar aparells simples que aconseguien lliurar informació a altres terminals, van aparèixer els “beacons beans” que són un aparell que pot es pot localitzar amb un smarthone i fer que el terminal es connecti rebent informació concreta sobre el punt de connexió.

En general són usats en punts informatius turístics o culturals, encara que també es poden trobar en establiments comercials que serveixen informació de productes o ofertes temporals o permanents. Són completament programables encara que tecnològicament són complexos i requerirem empreses que ens gestionin la seva programació.

D’altra banda disposem de tecnologies de comunicació que ens permeten una interacció amb clients gairebé d’una manera d’un a un (aparentment).

Eines com WhatsApp o Telegram ens permeten crear grups o llistes de distribució amb les quals podrem interactuar amb les persones de manera directa aportant informació rellevant al client.

Gràcies a les eines per a desenvolupadors de WhatsApp com de les implementacions més obertes de Telegram podem fer que els nostres clients sentin que ens comuniquem directament, i certament és així encara que podem desplegar alguns trucs de WhatsApp perquè creant una llista de distribució agrupem usuaris a pesar que ells no sàpiguen que reben comunicats generals.

Òbviament hem d’anar amb compte amb el RGPD ja que no podem recopilar dades sense el consentiment del usuari i hem d’informar en tot moment per a què usarem aquestes dades encara que només es tracti del número de telèfon. Hem d’obtenir el consentiment exprés per a poder emmagatzemar-los o usar-los.

En quant a la comunicació en general del comerç de proximitat hem de tenir en compte que les eines web cada vegada són més completes, ja no es tracta de pàgines estàtiques que aporten una informació concreta. Disposem de dotzenes d’aplicatius que podem connectar i enriquir els nostres continguts amb imatges o vídeos que fins i tot poden ser efímers, anunciant una oferta concreta o un llançament de campanya.

Si et cal alguna ajuda o informació addicional només cal que contactis i ens hi posem.

Imatge destacada a ShutterStock per ChompooSuppa

 

%d bloggers like this: