Pot ser que sembli que les petites empreses i comerços tradicionals no tinguin oportunitat de tenir una presència en Internet, tots els costos sembla que es posen en contra i no es té l’oportunitat de fer les coses bé.

Per descomptat pots fer les coses a mig fer i publicar en Facebook, Twitter i Instagram a ganivet, de manera que els teus seguidors sàpiguen que estàs.

Clar que tot això el pots embolicar amb paper de regal i així queda més chulo.
O pots plantejar-te fer les coses bé des del principi i seguir plans de comunicació orientats a resultats i d’aquesta manera poder mesurar el retorn de les accions.

Per descomptat que tot el pots embolicar amb el paper d’atenció al client, però cura que les xarxes socials es poden convertir en una espasa de doble tall. No sigui que en obrir la porta als teus clients puguin fer ús d’això i es “fiquin” a la teva casa… són tan atrevits que poden preguntar coses, volen saber-ho tot i fins a pot ser que d’alguna experiència prèvia hagin après més que tu mateix.

Òbviament pots fer un curs de quatre hores en les quals t’ensenyin a fer anar les xarxes socales, tals com Facebook o Instagram.
O fins i tot un curs complet de community Manager en el qual et van a ensenyar a usar programadors de publicació i a mesurar la tornada de cada publicació.

El que m’agradaria que quedés clar en aquesta primera entrada és que no per no voler estar no significa que no es parli de nosaltres. Els nostres clients si que estan i ho fan en totes les xarxes… Si penses que t’asseguis segur intenta posar el teu nom o el de la teva empresa en Internet i veuràs el que passa.

Per descomptat sóc dels quals et van a dir que per fer-ho mal millor que no ho facis, així que si tens pensat contractar a un amateur amb habilitats d’informàtica deixa-ho estar, solament tu coneixes els teus serveis i productes i ningú com tu pot parlar d’ells i defensar la manera que feu les coses en l’empresa.

Et deixo a continuació un video en nota humorística que m’agradaria que veiessis i que analitzessis més enllà del propi hunor.

 

%d bloggers like this: