Com tots sabem la seguretat de l’usuari és essencial en les empreses que donen el salt a Internet. Disposar d’un web segura es una prioritat al hora de mostrarla en els resultats del S.E.R.P. dels cercadors.

Fem el que fem el que busquem en primera instància és que els visitants de les nostres web o perfils socials és que se sentin segurs, som el que diem i fem el que vam mostrar. No n’hi ha prou amb tenir una aparença professional, hem de demostrar-la tots els dies.

Des de fa un temps haurem observat que Chrome ens marca les web que no suporten el protocol SSL

web no segura

Web no segura

web segura

Web Segura

SI premem sobre la i d’informació d’una web no segura ens mostra la informació que ens pot interessar.

web no segura

Detalls de web no segura

Això passa ja des de fa bastants mesos, el problema és que la nova versió de Chrome (la 66) que hauria d’alliberar-se aquest mes d’octubre a més ens les pot marcar de debò.

Fins ara no era una “marca” important, el cas és que han decidit que qualsevol web que contingui un formulari i per tant enviar informació de pujada i baixada ha d’encriptar aquesta informació iaixò solament s’aconsegueix aplicant aquesta capa extra de seguretat amb la implantació d’un cerfificat SSL.

Des de fa un temps ja venim observant queproveïdors d’hostalatge (ISP) dels quals trobes per Internet de preu relativament econòmic (i uns altres que no tant) dificulten enormement fer-ho de la manera adequada.

No oblidem que la seva principal font de negocis està en la venda d’aquests certificats.

Amb la proliferació de la necessitat d’implantar aquests serveis la Fundació Mozilla en aliança amb altres grans han desenvolupat un certificat que distribueixen de manera gratuïta. Es diu Let’s Encrypt i encara que pugui no ser una solució definitiva per a tots els desenvolupadors web si que proporciona suficients garanties si el que tens és un blog i tens poc més que formularis de sol·licitud d’informació o contacte.

D’altra banda el que hauríem de tenir en compte és que per molts certificats de seguretat que instal·lem hem de fer més coses perquè nostra web i els nostres visitants estiguin segurs. Aplicar el sentit comú serà una bona mesura.

Recordem que instal·lar plantilles i plugins de repositoris oficials sempre és una bona idea, i molta cura amb la pirateria té moltes més desavantatges del que penem.

Tinguem en compte que l’https o certificat SSL d’un web segura el que fa és encriptar la informació que un visitant escriu i ens envia però no el protegeix de codi maliciós.

Imatge de ShutterStock

Referències dels nostres socis:

Allotjament d’un Web
Introducció al E-Commerce i PCI Compliance
Privacitat, EEUU i al que cal tenir cura.

Referències d’amics de la casa

Chrome 66 marca els web no segures de Host Fusion

Referències de Google

Proteger sitios web con el protocolo HTTPS

%d bloggers like this: