Quant costa un web?

Vivim en un temps on la tecnologia juga un paper cada vegada més important a les nostres vides, de fet s’ha convertit en imprescindible fins al punt que els comerciants han hagut de replantejar-se els seus negocis de tota la vida, innovant-los concorde a aquesta nova era tecnològica.

Avui dia, molts negocis tenen millor aparador a internet que al seu local físic, per qüestió d’espai. Fins i tot molts negocis ni tan sols tenen ja negoci físic, ho tenen únicament virtual.

Recordo una merceria de la meva infantesa ”La Perla”. Darrere del mostrador apuntaven desenes de calaixos petits. Calaixets de fusta on es guardaven: botons, clips, cremalleres, pinces, llaços, diademes, guants, mocadors, cintes de colors, mitjes, perfums i un milió d’etcèteres més.

M’agradava anar a la merceria quan havien moltes persones esperant torn, així tenia l’oportunitat de presenciar aquest moment “màgic” per a mi, en el que la dependenta treia un calaix o varis i els posava sobre el mostrador on podia veure-ho tot.

La mercera, tenia que recòrrer a una escala corredissa altíssima que anava de paret a paret per arribar als calaixos més alts, l’escala potser no era tan alta, jo era molt petita llavors. M’hauria agradat amagar-me allà una tarda a l’hora del tancament i en la solitud de la nit saltar aquest mostrador i començar a obrir tots els “calaixos” a veure que hi havia a cadascun.

Us explico això ni més ni menys  per fer un paral·lelisme amb un web o ecommerce ( comerç electrònic).

Un comerç electrònic o pàgina web dona l’oportunitat als comerciants d’exposar tot el que vulguin oferir, en unitats, desenes o centenars de productes en tots els formats, mesures i colors; fins i tot els que encara no tenen en stock.

L’usuari que accedeix a un web o ecommerce, té l’oportunitat d’accedir a tants productes com vulgui sense necessitat de comprar-los, obrir tants calaixets com vulgui a l’hora que vulgui sense donar explicacions a ningú.
Per això invertir en una web ho miris com ho miris té moltes avantatges.

T’ has plantejat quant pagaries cada mes per un local amb molts més metres per poder tenir tot el stock que desitgis servir a la vista ?

Un comerç electrònic et dona aquesta opció, (tinguis o no tinguis comerç físic), tot el que no puguis tenir en el teu comerç per falta d’espai o falta de pressupost ho podràs tenir integrant el teu comerç electrònic.
Ara anem “al kit” de la qüestió: Quant costa una web?

El problema que troben els desenvolupadors web en moltes ocasions, és haver de justificar el seu treball com si estiguessin aprofitant-se d’algú.
Quan obres un local físic no deixes d’invertir diners per tot arreu: lloguers, permisos, impostos, pintors, mobiliari, eines, llampistes, proveïdors, stock, llum, aigua, etc. Una llista incalculable de serveis i materials que necessites i que et surten per una pasta però com ha estat “lo normal de tota la vida”  ho pagues i no qüestiones el treball dels professionals.

Una web s’engega després d’hores de recerca, fins i tot si fas un pressupost has de fer un estudi previ del treball a realitzar i és un treball d’hores si es fa bé.
En el desenvolupament web també contractes serveis de pintura i disseny , canviem els pintors de brotxa grossa pels dissenyadors gràfics i ells també cobren i tenen la mala costum de menjar tots els mesos.

Perquè llueixi el web, necessitarem una plantilla maca i funcional, que costa diners, un dissenyador gràfic, un il·lustrador o fotògraf si es precisa en el projecte. Veritat que a la teva botiga o negoci físic has de posar un rètol ben xulo i vinils  als aparadors que et costen bastants calers? Al web has de fer el mateix però amb un cost més reduït i encara així sempre li sembla car al client perquè no es valora el treball de forma proporcional a les quantitats d’hores que es necessita per crear i dissenyar un branding concorde a les necessitats del client.

Ara anem a fer treball de posicionament perquè et trobin, que la gent sàpiga que existeixes entre l’abundància de webs que hi ha al mercat digital.

Recordes les pàgines grogues o els anuncis que pagaves per paraules en revistes o diaris locals, ràdio per donar-te a conèixer? A que et costaven uns bons calerons? Això serà el treball de SEO/SEM  al qual has d’invertir també.
Estem parlant de moltes hores i de diversos professionals que es possaran a desenvolupar un treball perquè el teu web sigui molt productiu i et reporti moltes alegries.

Ells fan el treball que tu no saps fer, per desconeixement, allò de “sabater a les teves sabates” Igual que tu ofereixes un servei o producte per a uns altres i només tu saps el que et costa cada cosa. Les agències de màrqueting digital, sabem el que hi ha darrere de cada acció professional.

 

LLavors, quant costa un web professional?

Truca’ns i parlem que de segur et costa molt menys del que t’imagines

 

%d bloggers like this: