Coneguem un parell de conceptes que ens poden afectar molt al nostre negoci. EL phishing és un veritable problema i els ciber-criminals que els engeguen cada vegada usen tècniques més sofisticades.

Phishing, conegut com a suplantació d’identitat o simplement suplantador, és un terme informàtic que denomina un model d’abús informàtic i que es comet mitjançant l’ús d’un tipus d’enginyeria social, caracteritzat per intentar adquirir informació confidencial de forma fraudulenta (com pot ser una contrasenya, informació detallada sobre targetes de crèdit o una altra informació bancària).

el cibercriminal, conegut com phisher, es fa passar per una persona o empresa de confiança en una aparent comunicació oficial electrònica, comunament un correu electrònic, o algun sistema de missatgeria instantània o fins i tot utilitzant també cridades telefòniques.

Donat el creixent nombre de denúncies d’incidents relacionats amb el phishing o pharming, es requereixen mètodes addicionals de protecció. S’han realitzat intents amb lleis que castiguen la pràctica i campanyes per prevenir als usuaris amb l’aplicació de mesures tècniques als programes. Es considera pishing també, la lectura per part de terceres persones, de les lletres i números que es marquen en el teclat d’un ordinador o computadora.

També haurem de saber:

Pharming és l’explotació d’una vulnerabilitat al programari dels servidors DNS (Domain NameSystem) o en el dels equips dels propis usuaris, que permet a un atacant redirigir un nom de domini (domain name) a una altra màquina diferent. D’aquesta forma, un usuari que introdueixi un determinat nom de domini que hagi estat redirigit, accedirà en el seu explorador d’internet a la pàgina web que l’atacant hagi especificat per a aquest nom de domini.

Si tenim en compte que això pot ser un veritable problema per a qualsevol informació que emmagatzemem en els nostres ordinadors i no solament això, si no que si els proporcionem les credencials poden accedir als nostres comptes bancaris i per tant prendre el control total de les nostres finances.
Mirant la imatge de capçalera podrem observar la qualitat de l’aparença que poden arribar a desplegar i per tant el fàcil que arribem a prémer sobre l’enllaç que ens recomanen.
Ara us posem la mateixa imatge en la qual hem destacat algunes coses que hauríem d’observar abans de seguir endavant.
Phishing un problema actual a tenir molt en compte calafellonfire Calafell
Si anem de dalt a baix veurem que, primerament s’han preocupat prou d’emmascarar l’adreça email de manera que ens confongui. Fan servir un domini de correu que sembla que sigui totalment legal i una de les comprovacions serà escriure el domini al navegador i veure que passa.
Phishing un problema actual a tenir molt en compte,
És una acció que ni caldria, però si vols estar segur que realment és phishing pots fer-ho però sempre sense seguir els enllaços que ens proporcionen ells.

Veurem que la imatge corporativa és perfecte, si ens agafa en un moment en el qual anem tard podríem pensar que és legitim.

SI posem el ratolí sobre el botó que ens recomanen, però sense fer click, podrem observar que el destí de l’enllaç no es correspon a una adreça oficial. (veure marca inferior).

Per tant, la nostra recomanació serà que fem servir la sensatesa i que si volem anar al web de Paypal o del nostre banc sempre fem servir enllaços ens els que hi confiem. I si pot ser el millor és no fer servir cap enllaç i escriure directament l’adreça amb el teclat.
%d bloggers like this: