Tot i que no és una de les eines més populars per emmagatzemar i ensenyar les nostres fotos quan Flickr va començar de la mà de Yahoo es va considerar molt potent, però amb el naixement d’Instagram ha anat perdent força al mercat.

Deguda a aquesta pèrdua de quota de mercat fa uns mesos Yahoo va decidir vendre Flickr a una altra empresa i aquesta està fent que les coses canviïn.

Estan orientats a fotògrafs o a creadors de continguts visuals, i a poc a poc no deixa de ser un servei d’allotjament d’imatges i que d’alguna manera volen monetitzar.

Actualitzacions. (del comunicat oficial de Flickr)

Els comptes gratuïts aviat estaran limitades a 1000 fotos o vídeos. Flickr no és Flickr sense les contribucions i participació dels nostres membres de pla gratuït i seguim compromesos a oferir un dinàmic pla gratuït.

Flickr Pro funciona millor que mai i per menys de la meitat de preu que Apple, Amazon o Google és, sens dubte, la millor oferta en fotografia. A més de la comunitat sense paral·lels que adores, els Pros obtenen aquests beneficis:

Emmagatzematge il·limitat. L’únic límit és la teva imaginació. Ara tots els membres Pro poden carregar totes les fotos que puguin prendre amb la millor resolució possible.

Navegació sense publicitat. Enfoca’t en l’important amb una experiència en Flickr sense publicitat per a tu i els teus visitants.

Estadístiques avançades. Descobreix quins de les teves fotos són més populars en aquest moment i quins tenen el millor rendiment des que vas obrir el teu compte de Flickr Pro.

Conclusions:

Per molt que ens ho vulguin disfressar Flickr ja no és el mateix, cert que quan visites l’espai et trobes amb publicitat, però sense limitacions i sense ser excessivament invasiu.

Ara trobem limitacions i haurem de “empassar” ofertes de socis de l’empresa que s’obstinaran vendre els seus productes (encara que siguis PRO i et donin avantatges) però molts usuaris els servia per a mostrar el seu treball sense l’efímer d’Instagram.

Probablement perdran molta quota de mercat, al mateix temps que molts altres usuaris que estiguin prop de les 1000 imatges passin per caixa amb la condició de no haver de fer res, però imagino que d’alguna manera si Google s’espavila amb Google Fotos pot captar tota aquesta massa d’usuaris que migrarán.

Imatge descada a Shutterstock per BigTunaOnline

%d bloggers like this: